Veste trista! Ne-a parasit si el. Familia a facut anuntul. Dumnezeu sa-l odihneasca! - Simpaticul

Veste trista! Ne-a parasit si el. Familia a facut anuntul. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Cunoscutul profesor universitar timisorean Liviu Teghiu ne-a parasit pentru totdeauna, astazi, la varsta de 71 de ani, in urma unor probleme cardiace.

Vreme de mai bine de 35 de ani, pana in 2009, cand s-a pensionat, a fost mentorul a mii de studenti ai Facultatii de Litere, din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Loading...

Profesorul Liviu Teghiu va fi condus pe ultimul drum sambata, la ora 12, la cimitirul de pe strada Stuparilor, din Timisoara, a anuntat familia.

A indrumat timp de mai bine de 35 de ani, pana in 2009, cand a iesit la pensie, destinul a mii de studenti din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii de Vest din Timisoara. A facut parte dintr-o generatie remarcabila de intelectuali banateni, care au trasat un profil special de civilizatiei orasului nostru.

Prof. univ. dr. Liviu Teghiu a fost exigent cu studentii, dar avea mereu un umor rafinat, apreciat de cei care l-au cunoscut. Este autorul unor articole de specialitate si carti apreciate.

Intrebat de presa centrala daca a preferat filologii sau jurnalistii, profesorul Teghiu a raspuns politicos, in stilu-i caracteristic: „Nu e bine sa ai simpatii, caci atunci ai si antipatii. Trebuie sa mergi la toti cu aceeasi placere. E ca si cand ai avea doi sau trei copii. Il iubesti pe unul mai mult ca pe celalalt?”.

A cunoscut dramele deportarii in Baragan de catre comunisti la varsta copilariei, alaturi de familia sa. Fratele mai mare si surorile i-au fost sprijin cand mama lui a murit. Acei ani foarte grei din Baragan si-au pus amprenta asupra sanatatii tuturor, scrie pressaalert.ro

Loading...