Previziuni sumbre pentru România. Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat: se întâmplă din septembrie

Medicul Valeriu Gheroghiță, cel care coordonează campania de vaccinare anti-coronavirus în România a spus că se așteaptă ca la jumătatea lunii septembrie vom avea peste 1.500 de cazuri de Covid-19 pe zi. În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor de infectare cu virusul s-a dublat.

Crește numărul de infectări cu Covid-19

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare spune că este vorba despre o creștere lentă, dar clară.

Ce am observat în ultimele săptămâni este clar o tendință de creștere a numărului de cazuri și, într-adevăr, în ultimele șapte zile, media cazurilor a crescut cu aproape 100% față de săptămâna precedentă, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Cu toate astea, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, țara noastră este în acest moment, într-o situație favorabilă din punct de vedere epidemiologic. Potrivit estimărilor, în a doua parte a lunii septembrie, am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi.

Medicul atrage atenția că este important ca românii să evite evenimentele cu multe persoane la care nu este musai să participăm.

Cea mai recentă actualizare a Grupului de Comunicare Strategică arată că până astăzi, 27 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Măsuri de relaxare de la 1 august 2021

De la 1 august va avea loc o nouă etapă de relaxare a restricțiilor împotriva coronavirusului. Nunțile vor putea fi organizate cu până la 400 de invitați, dacă sunt testați, vaccinați, sau au trecut prin Covid-19.

Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă, cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, se arată în textul propunerii CNSU.

La festivaluri în aer liber pot participa până la 75.000 de oameni testați, vaccinați sau trecuți prin Covid-19.

De asemenea, în localitățile cu incidența sub 2 la mie, cluburile și barurile pot funcționa la capacitate maximă.

Admin