Pfizer. Nu vom scăpa niciodata de virus, va fi ca o boală sezonieră

Albert Bourla, CEO Pfizer, spune că este o posibilitate foarte mare ca vaccinul anti-covid să devină, în timp, ca cel administrat pentru gripa sezonieră. De asemenea, CEO Pfizer avertizează că virusul “va rămâne cu noi pentru totdeauna”.

CEO Pfizer, avertismentul care dă fiori. Într-un interviu acordat pentru Bloomberg, Albert Bourla a vorbit despre următoarele etape ale pandemiei şi a anunţat că, cel mai probabil, „Covid-19 va rămâne cu noi pentru totdeauna”.

CEO Pfizer avertizează: COVID-19 va rămâne cu noi pentru totdeauna

Albert Bourla a acordat un interviu pentru Bloomberg în care a vorbit despre apariţia noilor tulpini de coronavirus, dar şi despre faptul că există o posibilitate foarte mare ca vaccinul anti-covid să fie administrat periodic, la fel ca cel anti-gripal.

Cât de speriaţi ar trebui să fim în privinţa noilor tulpine?

Albert Bourla: N-ar trebui să fim speriaţi deloc, ci avem nevoie să fim pregătiţi. De aceea, acum ne concentrăm pe un sistem foarte bun de monitorizare, astfel încât, de fiecare dată când apare o nouă tulpină, să putem face teste, cel puţin în laboratoare, pentru a vedea dacă vaccinurile existente pe piaţă sunt eficace sau nu. Acum mult timp, am discutat despre posibilitatea apariţiei unei tulpine, în faţa căreia vaccinul de acum să nu ofere protecţia necesară. Şi am început să lucrăm la un proces care să ne dea posibilitatea dezvoltării altuia, foarte rapid. Acum, am început să şi implementăm acest proces.

Am discutat cu doctorul Anthony Fauci, care spunea că e deosebit de important administrarea rapelului în timp util, pentru că acest amănunt va face diferenţa în faţa noilor tulpini. Sunteţi de acord?

Admin