O metodă mai puțin obișnuită, dar eficientă cum puteți cultiva trandafiri frumoși în propria grădină!

loading...

Trandafirii sunt preferatele flori ale multor persoane. Însă florile calitative nu costă chiar ieftin, iată de ce majoritateta încearcă să le crească în propria grădină.

Pentru ca de această dată rezultatul să vă uimească, țineți cont de sfatul de mai jos. Avem o știre bună – nu aveți nevoie de mulți bani și de abilități speciale. Doar puțin pământ, cartofi și răbdare.

Pentru început, faceți în grădină o groapă cu mărimile de 15*30 cm, în locul unde doriți să plantați florile. Adâncimea gropii trebuie să fie de 15 cm. Vă recomandăm să alegeți o zonă umbrită parțial.

Trandafirii nu iubesc razele directe ale soarelui. La baza gropii, presărați un strat subțire de nisip, care va menține apa.

Tăiați câteva tulpini de trandafir din grădină sau cumpărați-le din magazin. Important este să folosiți cele mai proaspete tulpini.

Îndepărtați toate frunzele și spinii de pe partea inferioară a plantei. Faceți câte o gaură mică în cartofi și introduceți tulpinile trandafirilor în ele.

Găurile trebuie să fie mici pentru a ține plantele strâns. Așezați cartofii în groapa săpată, cu tulpinile în sus.

La ce folosesc cartofii? Sunt o alimentare perfectă pentru trandafiri, dar și un îngrășământ natural. Acoperiți cartofii cu pământ proaspăt. Presați ușor pământul în jurul fiecărei tije.

Iar acum va trebui să aveți răbdare. Peste câteva săptămâni trandafirii ar trebui să înceapă să crească și să înflorească. Cartofii pot fi utilizați pentru cultivarea plantelor chiar și în încăperile închise.

Spor la grădinărit!

loading...