Măsuri noi pentru nevaccinați! Ce avantaje au persoanele imunizate de la 1 august

Deși pandemia încă provoacă victime, autoritățile au stabilit mai multe etape de relaxare. Următoarea are loc la data de 1 august, când românii vor avea parte de mai multe relaxări, care îi aduc spre o viață normală. Totuși, vor fi impuse și unele restricții pentru cei nevaccinați.

Accesul interzis celor nevaccinați în baruri și săli de joc

De la data de 1 august se schimbă situația în România. Mai exact, evenimentele se vor putea desfășura cu un număr mai mare de persoane de la data de 1 august, cu condiția ca toate să fie vaccinate, testate sau să demonstreze că au trecut prin boală. La o nuntă, de exemplu, vor putea participa cel mult 400 de persoane în interior dacă respectă condițiile enumerate.

Totuși, în ceea ce privește cluburile, discotecile, sălile de joc de noroc, casinourile, accesul ar putea fi permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Deci nici măcar românii testați sau care au trecut prin boală nu vor mai putea intra în aceste spații publice.

Este vorba despre o propunere de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, adoptată în această săptămână.

”Art.8 – (1) Se propune, începând cu data de 01.08.2021, desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

(2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în document.

Vor fi permise protestele

Tot de la 1 august va fi permisă organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Masca de protecție rămâne, însă, obligatorie în continuare. Și de la 1 august vom fi nevoiți să purtăm măști în spațiile închise și cele aglomerate. În birou, însă, dacă suntem toți vaccinați, stăm fără mască.

Admin