Iohannis: Tot cadrul normativ al măsurilor excepţionale trebuie schimbat. Trebuie să putem acţiona prompt şi eficient în situaţii de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că documentul trimis către Parlament informarea privind acţiunile şi iniţiativele pe care le-a avut în perioada stării de urgenţă, care a fost instituită pe întreg teritoriul ţării ca urmare a pandemiei COVID-19, prin cele două decrete semnate pe 16 martie şi, respectiv, 14 aprilie, propune şi o serie de măsuri menite să îmbunătăţească în viitor capacitatea de răspuns din partea statului în faţa unor provocări similare, scrie Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că autorităţile au fost nevoite să gestioneze pandemia de COVID-19 cu legi “slabe” şi “sumar croite”, fiind necesar să ajusteze legislaţia “din mers”. “Am fost nevoiţi să gestionăm această pandemie cu legi slabe şi sumar croite, astfel că în cele mai critice momente sanitare a trebuit să ajustăm din mers şi legislaţia”, a susţinut Iohannis, la Palatul Cotroceni. El a adăugat că “întregul” cadru normativ al măsurilor excepţionale trebuie regândit şi aliniat cu arhitectura constituţională, astfel încât să ofere instrumente suficiente pentru o acţiune promptă şi eficientă a autorităţilor.

Admin