Femeia însărcinată s-a urcat în metrou și nimeni nu a vrut să o lase să stea jos, nici după ce i-a rugat! Motivul e șocant… Uite de ce nu au lăsat-o cu niciun chip să se așeze

Anna Whitehouse a călătorit cu metroul prin Londra, Marea Britanie, și a reușit să scoată la iveală un adevăr înfricoșător despre oamenii care folosesc acest mijloc de transport în comun în mod regulat. Femeia însărcinată e în realitate o bloggerita foarte cunoscută din Anglia. Ea a decis să poarte o burtică de gravidă falsă, pentru a observa cum reacționează lumea din metrou la văzul unei femei însărcinate.

Aceasta a ajuns foarte rapid la o concluzie extrem de tristă: pasagerii au ignorat-o total. Tânăra, mamă a doi copii, a descoperit un adevăr înfricoșător, despre majoritatea celor care călătoreau, la fel ca ea, cu metroul. Doar patru călători din zece i-au oferit Annei Whitehouse locul lor, pe când un altul a fost de acord să se ridice abia atunci când femeia însărcinată a solicitat acest lucru. Acea persoană nu fusese însă foarte convinsă, la auzul unei asemenea rugăminți, potrivit ciao.ro.

„Mi-am spus ca poate ar fi trebuit sa ma manifest intr-un alt mod, mai puternic, sa imi tin mana pe burtica si sa mi-o mangai. Pur si simplu oamenii nu mai sunt conectati la realitatea din jur, nu mai stiu ce se intampla”, a povestit bloggerița.

Experimentul a arătat că femeile gravide sunt tratate cu indiferență, dacă nu chiar și cu reacții nepoliticoase. În primele momente când Anna a urcat în metrou, a remarcat o liniște totală, dar și faptul că toată lumea avea privirea ațintită în podea sau în telefoane. Deși, din fericire, ea nu era gravidă, alte femei se confruntă cu acest tip de atitudine zilnic, punându-și în pericol bebelușii.