Facebook și Instagram au probleme tehnice, deoarece utilizatorii au raportat miercuri probleme cu site-urile media sociale.

Facebook suferă cea mai gravă întrerupere în istoria sa, serviciile cheie fiind făcute inutilizabile pentru utilizatori la nivel global pentru o mare parte a zilei de miercuri.

Ultima dată când Facebook a avut o întrerupere a acestei magnitudini a fost în 2008, când site-ul a avut 150 de milioane de utilizatori – în comparație cu aproximativ 2,3 miliarde utilizatori lunari de azi.

Principalul produs Facebook, cele două aplicații de mesagerie și site-ul de distribuire a imaginilor Instagram au fost toate afectate.

Cauza întreruperii nu a fost încă făcută publică.

“Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea familiei de aplicații Facebook”, a declarat Facebook într-o declarație.

“Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil”.

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte rețele sociale, 

Cât de răspândită este problema?

Estimările sugerează că problema a început miercuri, în jurul orei 16:00 GMT.

În timp ce serviciul principal al companiei Facebook pare să se încarce, utilizatorii au raportat că nu au putut posta.

Cei de la Instagram nu au putut reîmprospăta hrana pentru animale sau au postat materiale noi. Versiunea de desktop Facebook Messenger nu sa încărcat – dar aplicația mobilă pare să permită trimiterea unor mesaje; cu toate acestea, utilizatorii au raportat probleme cu alte tipuri de conținut, cum ar fi imagini. WhatsApp, cealaltă aplicație de mesagerie Facebook, a avut probleme similare.

O hartă de întrerupere a terților a sugerat că problema a fost globală – DownDetector monitorizează posturile din alte rețele sociale pentru utilizatori menționând o pierdere de serviciu în altă parte.

Problema a afectat, de asemenea, Facebook Workplace, serviciul companiilor pentru întreprinderi de a comunica intern.

“Facebook pentru uz personal este bine – dar ce se întâmplă atunci când ne bazăm pe companii mari, cum ar fi aceasta, pentru a oferi servicii de afaceri?” ea a spus.

“Încerc să comunic cu echipa mea din New York. Facebook Workplace este singurul nostru canal pentru [comunicare] cu excepția e-mailului”.

In Marea Britanie, un consultant pediatru NHS a spus BBC modul in care personalul au fost suparati sa nu fie actualizati pe o petrecere a avut loc pentru o iubita asistenta medicala, care a plecat dupa 20 de ani.

“Fiind o zi lucrătoare, majoritatea consultanților nu au reușit să facă acest lucru”, a spus dr. Nikhil Ganjoo. “Așa că i-am reprezentat – dar nu a reușit să împartă cu ei poveștile de petrecere a timpului de pensionare așa cum sa întâmplat”.

Întreruperea are loc pe fundalul politic al legiuitorilor din SUA și dincolo de a considera dacă firmele mari de tehnologie – și nu doar Facebook – ar trebui să fie sparte.

Elizabeth Warren, care speră să fie candidatul democrat în următoarele alegeri prezidențiale americane, a declarat pentru New York Times: “Trebuie să oprim această generație de companii mari de tehnologie de la a-și arunca puterile politice pentru a modela regulile în favoarea lor și a arunca în jurul valorii de puterea lor economică de a elimina sau de a cumpăra orice competitor potențial “.

În ediția de miercuri, doamna Brooker a adăugat pe Twitter: “Priviți ce se întâmplă când lăsăm o singură companie să controleze totul.

“M-am gândit că acest lucru s-ar putea întâmpla în cele din urmă, dar este extrem de îngrozitor să fii parte a acestui monopol.