Cum arăta soția lui Nicolae Botgros în tinerețe! Lidia Bejenaru avea doar 19 ani la nuntă

Moartea regretatei Lidia Bejenaru a lăsat în doliu lumea folclorică din România și de peste Prut. Soția lui Nicolae Botgros și celebrul dirijor se pregăteau de nunta de aur, după cei 49 de ani petrecuți împreună de când și-au unit destinele. Însă un cancer la colon și problemele cardiace au răpus-o.

Celebrul dirijor Nicolae Botgros a rămas văduv, la vârsta de 68 de ani, chiar când se pregătea de nunta de aur pe care trebuia să o celebreze alături de regretata Lidia Bejenaru. Cei doi aveau 49 de ani de căsnicie, din care a rezultat un fiu, Corneliu, și el artist popular.

Regretata Lidia Bejenaru avea chip de înger în tinerețe

Una dintre cele mai discrete artiste de folclor de peste Prut, Lidia Bejenaru a murit luni, 26 iulie. Lidia Bejenaru și Nicolae Botgros se apropiau de nunta de aur, pe care ar fi trebuit să o celebreze peste câteva luni. Și chiar dacă a lor relație a apărut chiar și pe prima pagină a presei de scandal, Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru au reușit să împartă scena și să încânte lumea cu muzica cântată de Orchestra Lăutarii.

Muzica și familia i-a ținut împreună pe cei doi artiști, care s-au cunoscut încă din adolescență, chiar la un an după majoratul Lidiei. Nicolae Botgros a întâlnit-o pe Lidia Bejenaru când aceasta învăța la Soroca, la Şcoala de Iluminare Culturală „E. Sîrbu”. Cei doi s-au căsătorit când aveau doar 19 ani. Dragostea lor s-a împlinit când a venit pe lume fiul lor, interpretul de muzică popular Cornel Botgros.

În presa de peste Prut, există puține imagini cu Lidia Bejenaru în tinerețe, însă pozele de colecție o ilustrează drept o femeie frumoasă, cu un chip de înger, extrem de luminos. Însă, se observă că artista zâmbea puțin, păstrându-și de tânără mina sobră care a caracterizat-o pe tot parcursul carierei sale.

Declarație emoționantă de ziua ei

Chiar de ziua sa, pe care a sărbătorit-o în urmă cu câteva luni, Lidia Bejenaru a primit o declarație emoționantă din partea soțului ei, Nicolae Botgros.

„Toată viața am încercat să aduc armonie în sufletele oamenilor prin cântecul meu… armonie în viață, armonie în muzică… indiferent de ritm, impediment, urcușuri, obstacole… EA, mi-a fost aproape, a fost propria mea armonie în cei 50 de ANI de CĂSNICIE. Mulți ani frumoși mamei, bunicii, mulți ani soției mele, Lidia Bejenaru! Să o ferească Domnul de toate relele și să îi aducă în drum doar oameni buni la suflet. Da, astăzi e sărbătoare în familia Botgros”, a scris maestrul, pe Facebook, în data de 3 mai.

Mai mult, îndrăgita interpretă ar fi urmat să se bucure în acest an de nunta de aur alături de Nicolae Botgros. Din păcate, Lidia Bejenaru a murit la vârsta de 68 de ani, cu câteva luni înainte de aniversarea celor 50 de ani de căsnicie.

Admin